Planerade kullar

Alla valparna är tingade

J Digby Tollers Look Smart "Betty"

Betty är valpen som fick stanna hos uppfödaren som en framtida jaktprovs- och jaktkompis och hon har i vuxen ålder motsvarat förväntningarna. Kullen har samlat på sig goda meriter inom både utställning, nosework, viltspår, retrieverjaktprov och tollingjaktprov.
Samtliga är friröntgade samt hereditärt fria från DE och PRA och ögonlyst UA.

Betty är meriterad på utställning och på jaktprov. Jakten är en del av vardagen under säsongen och hon besitter de egenskaperna som är önskvärda för både and-gås och annan småviltsjakt.
Hon är en tik med stor uthållighet och arbetslust, men besitter också de lika viktiga egenskaperna för oss - viljan att arbeta men att se glädjen i att göra det tillsammans med sin ägare, att kunna koppla av och framför allt vara en social varelse i vardagen.

Vildandens Tango af Molteli "Sebbe"

Sebbe har gjort en fin Mentalbeskrivning MH och har Excellent på officiell utställning.


Han är lätt att ha att göra med, bråkar inte med andra och är tyst före och under arbete. Sebbe har inte så stor vana vid viltapportering men han tar bra grepp och kommer snabbt tillbaka. Sen återstår finslip av detaljer.


Det är Sebbes första kull. Han kommer från en stor kull och har 12 helsyskon. Av dessa är alla utom 1 individ röntgade och samtliga har A eller B på höfterna och samtliga är fria på armbågarna. Sebbe har själv A höfter med bra index. Han är också Hereditärt fri avseende prcd-PRA och DE. Han är ögonlyst med något enstaka ögonhår (Distichiasis).

Valparna blir hereditärt fria avseende PRA och DE


Vid intresse får ni gärna skicka ett mejl till:

digbytollers@mail.com

Berätta gärna om er själva och vad ni har för planer med hunden!