Planerade kullar

Kull planeras våren 2020!

Thilo


Till att börja med är Thilo inte bara vår första tollare utan även vår första valp. Tidigare har vi haft en hovawart men som omplacering från 4 års ålder.

Han är en superhärlig kille på tre år. Tillsammans med husse tävlar han agility där han har diplom/titel i hoppklass 1. Nu redo för hoppklass 3 men kämpar sig fortfarande genom agilityklass 1. Förutom agilityn tävlar vi lite lydnad, än så länge bara startklass där han har två uppflyttningsresultat (170 och 174 p) men håller på och tränar inför klass 1.


Vi tränar nose work som han uppskattar och visar goda kunskaper i, har inte kommit till skott med doftprov ännu, den gången vi var anmälda kom annat i vägen och vi var tvungna att avstå. Apporteringen jobbar vi på, dummies är inga problem men dock är han inte så viltspontan. Han kan ta and som vi testat på men helst inte. Att hämta i vatten är dock inga problem, det är mest på land vi kämpar.

Han har ett väl genomfört MH som finns att se på avelsdata. Dock en 4a på skott, ingen rädsla alls men däremot en förväntan på att hämta någonting. För mig gör det ingenting, jag vet att han är taggad på skott och ser att han är villig att arbeta i samband med det ljudet.


Thilo ljudar aldrig när vi arbetar. Han älskar att arbeta men går inte upp i stress. Han är allt som oftast samlad och lugn.

Redan sedan valpben är han också otroligt miljöstark. Kan inte komma på en enda gång han blivit jätterädd för någonting, även det ser man i MHt.

Lugna dagar har vi inga problem med. Ett exempel är när vi skulle flytta in i vårt nuvarande hus och tre veckor gick oavbrutet till huset, det tog han med ro och nöjde sig med något viltspår och bara promenader.


Älskar allt och alla, vi lever med tre katter som är hans bästa vänner. Går lös på alla promenader hemma. Flera gånger har vi mött på rådjur, harar, vildsvin som han gärna börjar jaga men tvärnitar och kommer tillbaka på busvissling på en gång. Väldigt lyhörd med andra ord och vill gärna hålla sig i närheten av sin ägare även om han sticker på äventyr och rullar sig i  vildsvinsbajs då och då 😂

Thilo har en egen instagram om man är intresserad av att se mer där; TollarThilo


Hälsa Thilo med matte Ida


Hälsa

HD: A/A
HD index: 114

ED: 0 UA

Öga: UA

PRA hereditärt fri/A


Disa


Mitt namn är Annika och det är jag som är Disas matte. Vi bor i Hököpinge, en liten by utanför Malmö, tillsammans med resten av familjen. Familjen består av mig Annika, min man Fredrik, dotter Ida, lillebror Olof och Disa. Disa som detta året fyllde 4 år, är familjens andra tollare.


En tollare som sprudlar av energi och älskar när husse tar med henne på gåsjakt eller när matte har möjlighet att vara hundförare på andjakt. Förutom detta tränas främst apportering ett par dagar i veckan. På tollingjaktprov har Disa startat i öppen klass och medverkar även i praktisk jakt.


Här hemma är Disa en fantastisk hund, hon har inga problem med att slappna av och älskar att umgås med våra barn. Dock kräver hon, precis som många andra tollare, mycket aktivitet och stimulans. I det stora hela är Disa lätt att ha att göra med och arbetar med stor lust och högt tempo. Hon är mjuk, glad och vänlig och umgås gärna med vuxna, barn och andra djur.


I samarbete med Tina och Agneta (Digby Tollers) kommer kullen att födas upp här i Hököpinge, tillsammans med mig och min familj. Detta är något som vår familj länge sett fram emot och vi längtar efter att ha små tollare som springer runt här hemma.Hälsar Disa med matte Annika


Hälsa

HD A

ED ua

HD index: 109

Öga: UA